Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-28@22:50:37 GMT

تخریب خانه نیما یوشیج در میان لج و لجبازی +تصاویر

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۰۱۱۷۷

تخریب خانه نیما یوشیج در میان لج و لجبازی +تصاویر

صراط:

خانه ها و حتی وسایل شخصی شخصیتهای محبوب دنیا از قبیل عرفا، شاعران، نویسندگان و هنرمندان در اغلب جوامع جزء سرمایه های تاریخی، فرهنگی و درآمدی آنها به شمار می رود و تنها در برخی از جوامع که عقب افتادگی را فخر خود می دانند، و یا فرهنگ و عقاید بزرگان آن سرزمین را بر نمی تابند، نسبت به این اماکن بی اعتنایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش باشگاه خبرنگاران برای مثال یک کشور اروپایی که تاریخ دور آن چیزی برای افتخار ندارد و آمیخته به خرافات و ریختن خون انسانهای بی گناه است، با تکیه به دوران جدید خود که از لحاظ اختراعات، صنایع نوین و حتی هنر جهش چشمگیری داشته، تلاش می کند برای خود هویت سازی کند، و برای این کار بی ارزش ترین چیزها را هم به موزه می آورد تا به آن ارزش کاذب دهد. آدامس الکس فرگوسن از آن دست است.

 

در مقابل کشور عربستان سعودی که امروز به دستان حاکمانی نالایق افتاده، 10 سال پیش در اقدامی تعجب برانگیز خانه پیامبر اسلام(ص) و حضرت خدیجه(س) را که طی 1400 سال به همان شکل باقی مانده بود، خراب می کند.

حال در کشور ما که دارای تاریخی کهن و فرهنگی غنی است، به قدری این موارد زیاد است که در بعضی موارد، از رسیدگی به این اماکن غفلت شده و در برخی موارد دیگر هم ارزش تاریخی، فرهنگی و اقتصادی آنها نادیده گرفته شده است.

خوشبختانه طی سالهای اخیر اقدامات مناسبی نسبت به ثبت آثار تاریخی و خانه های شخصیتهای بزرگ اجتماعی انجام شده است، اما خانه‌های برخی شخصیت های اجتماعی معاصر در این بین مظلوم واقع شده‌اند.

خانه شهید مطهری، آیت الله طالقانی و نیما یوشیج از جمله خانه هایی هستند که اقدامی برای ثبت و نگهداری آن ها صورت نگرفته و یا بی ثمر بوده است.

وضعیت خانه نیما یوشیج در تهران

در این بین خانه نیما یوشیج وضع بدتری دارد و کسی که در پی غفلت دستگاههای مسئول آن را خریداری کرده، حاضر به فروش آن نیست و برای تخریب این خانه و تبدیل آن به ساختمانی بلند از هیچ تلاشی دریغ نمی کند.

مالک جدید خانه نیما یوشیج پس از آنکه متوجه می شود سازمان میراث فرهنگی به منظور صیانت از این خانه آن را ثبت کرده تا معامله نشود، با مراجعه به دادگاه و با تکیه به قانون مالکیت خصوصی ثبت میراث را باطل می کند.

تصویر زیر حال و روز امروز خانه نیما یوشیج است که نشانی از عزم و اراده مالک برای نگهداری از آن ندارد.

محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شواری اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضع موجود خانه نیما یوشیج گفت: مالک این خانه اصرار دارد که به هر طریق ممکن این ملک را تخریب و نوسازی کند و چون شهرداری به منظور حفظ آن پروانه ساخت نمی دهد، آن را رها کرده و به این روز انداخته است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اظهار تأسف از وضعیت فعلی خانه نیما یوشیج در دزاشیب ادامه داد: با پیشنهاداتی که استاد شفیعی کدکنی برای کمک داده است، رسیدگی به آن جزو اولویت‌های کاری فرهنگی شهرداری است.

وی با تأکید بر اینکه سازمان میراث فرهنگی وظیفه ثبت آنجا را برعهده دارد، گفت: شهرداری موظف نشده که به خرید خانه نیما کمک کند، بلکه باید کمک کند تا آن مکان حفظ شود.

حق شناس با بیان اینکه در شرایط فعلی مالک چندان علاقمند به حفظ این مکان نیست و منافع اقتصادی را به منافع عمومی ترجیح می‌دهد، اظهار کرد: به نظر من باید برای این موارد از سوی میراث فرهنگی و دولت بودجه جداگانه مقرر شود و قطعا شهرداری هم باید کمک کند تا این موارد تملک شوند.

وی افزود: ما باید به این سمت برویم که این املاک را از دست کسانی که صلاحیت اداره مجموعه های این چنینی را ندارند و حضورشان سبب تخریب یک اثر تاریخی می‌شود، خارج کنیم و آنها را تملک کنیم.

وی با بیان اینکه در گذشته سازمان میراث فرهنگی این ملک را ثبت کرده بود، گفت: در پی شکایت مالک، ثبت آن با حکم مرجع قضایی باطل شد. بنابر این مالک خانه قصد دارد این محل را تخریب کرده و از نو بسازد. قطعا شهرداری و شورا برای این کار همکاری نمی‌کنند، چون این اثر همچنان ارزشمند است.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به نزدیکی خانه نیما یوشیج به خانه جلال آل احمد اظهار کرد: وقتی که ما خانه جلال را حفظ کردیم، حتما این اثر ارزشمند را هم حفظ خواهیم کرد.

وی افزود: وقتی خانه نیما به عنوان اثر ملی ثبت شود، میراث فرهنگی می‌تواند علیه مالک اعلام جرم کند و بی‌توجهی و عدم نگهداری او را از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.

حق شناس با اشاره به اینکه در شرایط فعلی ثبت این بنا باطل شده، خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی می‌تواند همچنان موثر باشد ولی این کار نیازمند همکاری مشترک بین گروه های طرفدار بافت تاریخی و شهرداری و میراث فرهنگی است.

وی در ادامه با اشاره به موانع شهرداری تهران برای تملک این بنا اظهار کرد: منابع شهرداری در 5 ماه گذشته به شدت محدود بوده است و حجم عظیمی از بدهی‌ها روی دوش شهرداری است. از طرف دیگر شورا هم اصرار دارد که درآمدهای خلاف قانون بدست نیاید و درآمدها سیر منطقی داشته باشند.

سخن پایانی

بی شک وضعیت مالی نقش مهمی در سرنوشت آثار تاریخی دارد، اما این نکته را هم نباید فراموش کرد که بسیاری از بناهای تاریخی که بعد از هزاران سال به نسل امروز رسیده، وضعیت بسیار بدتری را داشته اند و علیرغم شرایط دشواری که در برخی دوره های تاریخی به کشور ما تحمیل شده بود، از سد جنگها و اشغال کشور توسط بیگانگان عبور کرده اند و امروز در مقابل چشمان ما هستند.

البته در این بین بسیاری از آثار تاریخی و کتابخانه های نفیس کشورمان در دوره ای که ایران در اشغال انگلیسی ها و برخی دیگر از کشورهای تازه به قدرت رسیده اروپایی بود، از کشورمان خارج شد و کسانی در گذشته نسبت به حفظ این آثار کوتاهی کردند، امروز مورد سرزنش و نکوهش نسل فعلی هستند.

بی شک اگر مدیران امروز هم برای حفظ خانه نیما یوشیج چاره ای مناسب پیدا نکنند تا مانع تخریب و حذف آن از تاریخ فرهنگی ای مرز و بوم شوند، بیش از هر چیزی اقدام به تخریب خود در ذهن نسلهای آینده کرده اند و تاریخ هم از آنها به بی کفایتی یاد خواهد کرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: تخریب خانه نیما یوشیج صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۰۱۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با 53 کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای  است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.

خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

ثبت 14 اثر تاریخی البرز در فهرست میراث‌ ملی ‌ کاروانسرای ینگی‌امام ثبت جهانی ‌می‌شود/ داوطلب ثبت جهانی تپه ازبکی ‌هستیم

براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی "ینگی امام" یا "ینگه امام" در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق می‌شود.

در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع 18 متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.

بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و ‌اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق می‌شود.

قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.

اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال 1385 است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف 50 شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.

سال 1387 دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور 6 کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.

تپه تاریخی ینگی در 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3504 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،

بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که  بنای آن مربوط به دوره صفوی - قاجاریه است ؛ در تاریخ 28 دیماه 1379 با شماره 2965 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ 17 آذرماه 1377 به شماره 2175 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.

مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آرتتا و موفقیتی که ونگر حسرتش را داشت!‏
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • قتل مدیر عامل شرکت پخش لوازم آرایشی با ۳۷ ضربه چاقو
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • تخریب جایگاه‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی عرضه و کشتار دام در گلسار
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه